A lélek megértése a művészetben

Kedves Érdeklődő!

A lélek megértése a művészetben kurzusunkat a pszichológia és a mentális egészség iránt érdeklődőknek ajánljuk. Azoknak, akik az irodalom és a pszichológia segítségével szeretnének jobban rálátni a saját és környezetük pszichés folyamataira. A kurzus minden alkalma két részből áll: a színházi darab megtekintése és az azt követő vasárnap délután egy előadás és workshop a darabhoz kötődő pszichológiai témában.

A kurzusra jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével és elküldésével lehet.

A színházjegyeket csak a jelentkezés és részveteli díj átutalása után vásároljuk meg.

Az alapítvány folyószámlaszáma:
Azúr Takarék Takarékszövetkezet 54600353-11022657

A kurzus helyszíne: 1124, Budapest, Lejtő út 24.

A 2017/2018-as színházi évad workshopjai az Életszeretet – Életöröm Alapítványnál:

A darab címe: A PENTHESZILEIA PROGRAM

Rendező: Kincses Réka,
sorsok és játszmák egy részben

Rövid leírása: Kincses Réka marosvásárhelyi származású, Németországban élő fiatal magyar filmrendező, író, drámaíró. A 2006-ban bemutatott Balkán Bajnok című filmje a 38. Magyar Filmszemle a legjobb dokumentumfilmnek járó díját hozta el. A Pentheszileia Program drámaíróként az első magyarországi bemutatója, melyet ő maga rendez. Generációkon átívelő családtörténet, egy különleges tehetségű női szerző szemszögén keresztül, nyers szexualitással és szókimondással. Pentheszileia, aki a görög drámahősnő nevét viseli ugyan, de egy mai, modern, csupa ideg fiatal teremtés, aki menekülne a sorsa elől, amit a múltjából olvas ki, és menekülne édesanyjával való szoros, ellentmondásos kapcsolatából is. De a szexuális kalandok, abortuszok és egy kétségbeesett terápia útkeresései után vajon képes lesz-e megtalálni lelki megnyugvását? A Házi Színpadon immár hagyomány, hogy női alkotók különleges női sorsokról mesélnek. Pentheszileiát a Vígszínház fiatal tehetsége, Szilágyi Csenge játssza.

Az előadást 18 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Előadás helye és ideje:

A színházjegy ára:

A pszichológiai előadás címe: Anyai örökség vagy átok

Az előadás és a workshop moderátora: Bodnár Csilla

A pszichológiai előadás és workshop ideje:

A workshop ára: 3000 Ft/alkalom