Aktuális események

Regisztráció az eseményre a következő linken: 

Könyvbemutató regisztráció

 Wilhelm Stekel: A lélek mélységei c. könyv megrendelhető a következő linken található Megrendelő kitöltésével és elküldésével vagy csütörtökönként személyesen megvásárolható az Életszeretet-életöröm Alapítvány székházában.                        1124 Budapest, Lejtő út 24. 

 

Wilhelm Stekel önéletírása megvásorolható:

A könyv a Megrendelőlap kitöltésével és elküldésével: Megrendelőlap 

                                                                   vagy

Kedves érdeklődők, szakemberek, irodalomkedvelők!

Örömmel adunk hírt arról, hogy a Wilhelm Stekel önéletírásának magyar kiadása már a szigetszentmiklósi Padlás könyvesboltban is kapható. Szívből köszönjük a bolt tulajdonosainak segítségét!

                                              

 “Randevú a lelkünkkel.”                             

MŰVÉSZETTERÁPIÁS csoportfoglalkozásokat indítunk FELNŐTTEKNEK és SERDÜLŐKNEK.

Gyere, randevúzz a saját lelkeddel!  Időt, teret adunk ahhoz, hogy kapcsolatba kerülj a lelkeddel, hogy oldódjanak az életproblémáid, lelki fájdalmaid. A módszer jó az életbéli elakadások, kapcsolati problémák, lelki sebek oldására és a kreatív önátalakításra. Ezeken felül egy megtartó, barátságos közösséget ad számodra, ahol hiteles önmagad lehetsz.

Nem művészképzésről van szó, hanem az alkotáson (festmény, rajz, agyagmunka, montázs) át a léleksebek gyógyításáról, önfejlesztésről, öntranszformálásról.

Az alkotásokban a lélekvilág élménytartalmai szimbólumokban jelennek meg, és ezek feltárása előre mozdító. Mindezt zenehallgatás, versek, relaxáció, beszélgetés segíti.
A részvétel semmiféle előképzettséget nem igényel. Művészi vénát se!

A módszer Dr. Antalfai Márta Katarzisz Komplex Művészetterápiás módszere.
Szakirodalom, utána olvasási lehetőség:

http://www.lelkiegeszsegert.hu/muveszetterapia.html
http://www.lelkiegeszsegert.hu/galeria/katarziselmenyre.pdf
Dr. Antalfai Márta könyvei, szakírásai. Utóbbiak közül sok fenn van a neten.

A csoport kis létszámú (4-7 fő).

A festéket, agyagot, papírt, ragasztót, színes krétákat, zsírkrétákat…stb. az alapítvány  biztosítja. Csak régi, színes újságokat, magazinokat kérünk a montázskészítéshez, ha valaki tud, hozzon.
Helyszín: Életszeretet-életöröm Alapítvány                                                                                           Oktatási és Pszichoterápiás  Központ                                  

                1124 Budapest, Lejtő út 24.  

Jelentkezni eletszereteteletorom@gmail.com email címen a honlapról letölthető jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével lehet.                    Jelentkezési lap felnőtt                                    Jelentkezési lap serdülő                                         A csoportba való felvételről  emailben értesítjük.

A jelentkezési határidő: A jelentkezés folyamatos. A szükséges létszám esetén indítjuk a csoportot! Erről írásban értesítjük a jelentkezőket.  

A részvételi díj: 14.000 Ft/alkalom  Részvételi díj fizethető egy összegben (felnőttek esetében: 70.000 Ft; serdülőknél: 56.000 Ft vagy két részletben (Felnőtteknél: első részlet: 42.000 Ft, második részlet 28.000 Ft. Serdülőknél: 28.000 Ft, második részlet 28.000 Ft) Fizetésre a csoport indulását visszaigazoló emailt követően van szükség. Egy héttel a csoport első ülése előtt.                                                                                                          A részvételi díjat kérjük utalja át az Életszeretet – életöröm Alapítvány számlaszámára:               54600353-11022657  (Kérjük az átutalás közlemény rovatába tüntesse fel nevét és            “művészetterápia”.) 

                        FELNŐTTEK IDŐPONTJA           SERDÜLŐK IDŐPONTJA                   

   
   
2019. november 09. 14.00 – 18.00           2019. november 16. 14.00 – 18.00  
2019. november 30. 14.00 – 18.00           2019. december 07. 14.00 – 18.00   
2019. december 14. 14.00 – 18.00   

A művészetterápiás foglalkozás: 10 alkalomból áll.  
“Amikor mélyponton vagyunk, vákuumszerű krízisben, egyedül a bajunkban, amikor a többiekhez való kapcsolódás lehetetlennek tűnik, és a megélt iszonyat közölhetetlen, még akkor is ott van a kreatív tevékenység, mint kommunikációs lehetőség, és nem utolsósorban, mint túlélési stratégia. Írás, rajzolás, egyéb. És azáltal, hogy létrehozunk valamit, megmentjük önmagunkat. A maró érzéseket, feszültségeket „kidolgozzuk” magunkból, elaborálunk, átírunk, önmagunkat gyógyítjuk”. (Chilf Mária Munkácsy Mihály-díjas festő szavai)
A poklot szelídítjük, a fájdalmat zabolázzuk, keresztüldolgozzuk magunkat a szenvedéstörténetünkön, újraalkotjuk magunkat. Mindez bátorságpróba is mindenképpen, melynek során képessé válunk szembenézni önmagunkkal, árnyékainkkal, de mindezt azért, hogy felemelt fejjel, a friss levegőbe szagolva, új élményekre kinyílva éljünk tovább.

A csoport vezetője: Kardosné Tar Ildikó.  

Az ELTÉ-n végzett, diplomáit szimbólumelemzésből írta. Huszonöt éve foglakozik az álmokban megjelenő jelképekben realizálódó léleküzenetekkel. Tapasztalatairól két könyve is megjelent:

Tar Ildikó: Álmaink tükrében. Álomfejtő-önismereti kézikönyv és szótár. Bp., Urbis Kiadó, 2007

Tar Ildikó: Álomfejtő-önismereti kézikönyv és szótár. Félelmeink és vágyaink az álmaink tükrében Bp., Kossuth Kiadó, 2017

Sok TV-felvétele, rádió- szereplése van a témában. Állandó szakértői rovatai voltak a Nők Lapjában, az origon, jelenleg Az Amiről az orvos nem mindig beszél c. folyóiratban.

Versei, novellái, drámái jelennek meg folyamatosan szépirodalmi lapokban.

Önálló verseskötete: Lepkeszárnyak keresztjeid. Bp., Alterra Svájci-Magyar Kiadó, 1996
2019-ben Dr. Antalfai Márta képzésében művészetterapeuta –foglalkoztató szakképesítést kapott, folyamatosan továbbképzéseken vesz részt, jelenleg művészetterápiás csoportokat vezet.