Dr. Ráki Júlia

Telefonszám: +36 30 475 2082

Háziorvos, aktív-analitikus szemléletű tanácsadó,  családterapeuta rezidens

2002-ben orvosként végeztem a Budapesti Semmelweis Egyetemen. Diplomámat követően 12 éven keresztül a versenyszférában dolgoztam, az utolsó 8 évben vezetői pozíciókban. 2014-ben tértem vissza a gyógyításhoz, háziorvosként.  Külföldi közegben képződtem, coacholtak, majd coacholtam, legfőbb feladatom az emberi motíváció, a belső hajtóerő, az egyéni fejlődés és a stratégikus, rendszerezett gondolkodás erősítése voltak. Már ebben az időszakban elkezdtem saját pszichoterápiás utamat, mely visszavezetett gyökereimhez:  úgy legyek orvos, hogy valóban segítek. Nem csak a szomatikus kereteket használva, hanem a psziché erejét elismerve és segítve.

Hiszek abban, hogy mindenki el bírja „viselni” az élet súlyát, hozzon az bármit is, hiszen erősnek és saját életünkért felelősnek vagyunk teremtve. Ha néha-néha el is veszítjük ezt az erőt, a maghoz, az egészséges önrészhez segítséggel mindig vissza lehet nyúlni.  Erre jó a pszichoterápia. Aktív analitikus szemlélettel dolgozom, terápiáim során kifejezetten az „énerő” fejlődését célzom. Családterapeuta képzésben két éve veszek részt, a Családterápiás Egyesület és az Aktív Analitikus Pszichoterapeuták Egyesületének tagja vagyok.

Leginkább pszichoszomatikával foglalkozom, szorongásos állapotokban, pánikbetegségben, egyéb élethelyzeti konfliktusokban lehet hozzám tanácsadásért fordulni. Kifejezett feladatomnak érzem a krónikus betegségben (pl. hypertonia, cukorbetegség, autoimmun betegségek, tumorok)  szenvedők és családtagjaik pszichés támogatását, edukációját, elakadt gyászfolyamatok segítését.

Nem hiszek az örök és egy emberi igazságban. Feladatomnak érzem, hogy a nekem bizalmat adó kliensek megtalálják saját igazságukat problémáik gyökerét illetően.

Az igazságok illúziók, amelyekről elfelejtettük, hogy illúziók.

Friedrich Nietzsche